Generel og teknisk information om infrarød varme


Infrarød varme er ikke nogen nyhed, den mødte vi samtidig med at vi mødte solen J
Infrarød varme har været brugt i medicinske sammenhænge siden 50'erne, og i Europa har man brugt infrarød varme som opvarmning til boliger og industri i årtier.
Med udsigten til grøn strøm vil der være mange fordele ved at anvende denne form for opvarmning i Danmark.

Infrarød varme giver et sundt og godt indeklima, det er energieffektivt og sparer strøm, samtidig med at det er lydløst og vedligeholdelsesfrit.
Strålerne er ikke farlige og man vil føle en positiv effekt på sin krop.
Det opvarmer ikke luften, men alle de objekter der findes i rummet, derfor er dette  fremtiden!

Strålerne opvarmer de elementer, de rammer.
Såsom, gulve, vægge, lofter, genstande, møbler og ikke mindst os mennesker.
Varmen, der frigives, er meget behagelig og skaber en følelse af velvære. Da de infrarøde stråler ikke opvarmer luften vil det forbedre indeklimaet, da støv mm ikke tvinges med rundt i luften, derfor er denne opvarmningsform meget allergivenlig.

Mange mennesker føler frustration omkring ubehaget ved at trække vejret fra traditionelle varmeapparater / blæsere, eller er træt støj fra den samme varmeblæser eller varmepumpe der aldrig stopper.

Derfor er IR -varme meget allergivenlig. Derudover får du en jævn og god temperatur i rummet, lavt varmetab under ventilation, lidt eller ingen luftforurening og forbedret luftfugtighed, der forhindrer tørre og irriterede luftveje. Derudover er den helt lydløs.

En vigtig ting er at man kun anvender de lange infrarøde stråler (de kan ikke ses), infrarød varme fra korte eller mellemlange stråler (det er dem som ses ved at de lyser svagt eller kraftigt rødt), har i visse undersøgelser givet mindre ubehag såsom hovedpine, hvis man opholder sig tæt på dem, årsagen er nok at de er meget intense i deres udstråling.

Infrarød varme kontra konvetionel varme

Ved brug af infrarød varme får du en ekstremt varm og jævn temperatur i rummet,

med meget lille forskel mellem gulv og loft

Fordele ved infrarød strålevarme

Det er energibesparende

Varmt og behageligt indeklima og allergivenligt

Mindre varmetab ved udluftning

Pålideligt og sikkert

Det er let ar regulere med de moderne elektroniske termostater

Kategori A: Korte infrarøde bølger

De har korte, intense varmebølger med meget høj ydelse og temperatur. Vi kender alle den kraftige varme, der kommer fra terrassevarmere. Disse infrarøde lamper har en meget høj intensitet, og de opererer i området 780 - 1.400 nm (nanometer) Derfor er terrassevarmere i kategorien A de bedste at bruge, når du har udfordrende forhold.

 

Kategori B: Mellem IR stråler

Overfladetemperaturen er normalt omkring 400-900 grader. Flere leverandører kommer nu med alternative udendørs lamper i kategori B, fordi de har en lavere overfladetemperatur, og det klassiske røde lys undgås. Denne kategori er for varm til at blive brugt i almindelige hjem. Infrarøde varmestråler i kategori B opererer i området 1.400 - 3.000 nm

 

Kategori C: Lange IR stråler

De lange IR stråler er sunde og behagelige for os mennesker.
Dette er en meget lun og god varme, som vi mennesker tiltrækkes af. Kategori C opererer i intervallet 3.000 - 10.000nm. Jo højere op mod 10.000nm man kommer - desto bedre.
De fleste leverandører opererer i området 4.000 - 7.000nm. Overfladetemperaturen ligger mellem 90 - 300 grader.
De fleste produkter som anvendes indendørs har en overfladetemperatur på mellem 85-100 grader, afhængig af producent og hvordan produktet er designet
.

Den sunde, gode varme, vi får fra solen, er infrarød varme og må ikke forveksles med UVA- og UVB -stråler. Nedenstående figur viser, at UVA og UVB er yderst til venstre på skalaen. Så kommer det synlige lys. Så kommer IR-A og IR-B, for vi får IR-C i slutningen af ​​skalaen, som er de sunde gode varmebølger. Infrarød varme bruges i dag blandt andet i børnehaver, skoler og hospitaler. Infrarøde saunaer er blevet meget populære og bruges også til behandlingsformål.

Moderne Energi, Terslev Bygade 33, 4690 Haslev. Tlf: +45 31533171 info@moderneenergi.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk