Infrarød varme:

Infrarød varme er ikke nogen nyhed - den kom med solen!
Den infrarøde varme ( strålevarme ) har igennem de sidste årtier gennemgået en markant udvikling og fremstår i dag som den måske smarteste og mest økonomiske opvarmningsform.
BMW og andre store bilproducenter har opdaget muligheden for at anvende det til opvarmning af bilers kabine.

Rent økonomisk vil det være muligt at opnå en besparelse på mellem 40 og 60% sammenlignet med de fleste andre opvarmningsformer. Heri er medregnet omkostninger til installation og levetid af andre former for opvarmning.
Fordelene er meget lavere anskaffelsesomkostninger, meget lang holdbarhed, ingen ekstraudgifter til vedligehold og lave driftsomkostninger, sammenlignet med varmepumper, olie og gas.

De infrarøde varmepaneler har en høj driftsikkerhed, behøver ingen veligeholdelse og er meget lette at installere og flytte.
Ved større systemer kan panelerne kontrolleres via internet og smartphones. Desuden kan panelerne styres af digitale termostater i flere modeller, og som minder om dem man kender fra moderne gulvvarmestyring.

Konventionel varme vs. Infrarød varme:

Ved konventionel varme, laves der en cirkulation af luften i rummet, hvor kølig luft fra gulvhøjden passere radiatoren, som varmer luften op, mens den stiger til vejrs.

Ud over usund cirkulation af støvpartikler, opnår man en stor varmeforskel på gulv og loft. Ved en stuetemperatur på 22 gr. vil der ca. være 19 gr  langs gulvet og 24 gr. langs loftet.

Hvis der er utætheder i boligen, eller når der luftes ud, udkifter man den opvarmede luft med kold luft. Derefter kommer radiatoren på arbejde igen, for at genskabe den varme luft.

Ved Infrarød varme opnår man en meget mere jævn fordeling af varmen, fordi den infrarøde stråling ikke opvarmer luften direkte, men derimod personer, gulve, lofter, møbler osv. som så afgiver varme.

Derved bliver temperaturforskellen på gulv og loft meget lille, og cirkulationen af luft og støvpartikler minimeres kraftigt. Ved en utæt bolig og udluftning, mistes meget lidt varme, da genstande i rummet stadig afgiver varme.

De fleste kender det at efter en varm sommerdag, kan terrassefliser, husmure osv. afgive varme, selv lang tid efter solnedgang. Dette skyldes at solen har "lagret" infrarød varme stråling i genstandene, som så afgiver varmen, Det er samme på måde de infrarøde varmepaneler fungerer.

De infrarøde stråler er IKKE farlige, og må ikke forveksles med solens ultraviolette stråler, som ER farlige for os mennesker. Også f.eks brændeovne afgiver samme infrarøde stråler som panelerne.

Se vores leverandørs korte video om infrarød varme sammenlignet med konventionel varme.

 

Moderne Energi ApS, Terslev Bygade 33, 4690 Haslev. Tlf: +45 31533171 info@moderneenergi.dk CVR: 36087471

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk